VASTE PLANTEN

Informatie vaste planten

Op zoek naar sterke winterharde vaste planten?

Onze speurtocht naar sterke en stevige vaste planten in een niet alledaags sortiment heeft niet altijd tot succes geleid. Er is veel uitgeprobeerd en veel weer uit de kweek genomen. Het inmiddels overgebleven sortiment zal door onze zoektochten zeker opnieuw aanvulling krijgen. Op Grassenerf vind je evengoed mooie soorten als Trifolium ochroleucon, Zigadenus elegans subsp. glaucus, Mukdenia rossii en Serratula seoanei, planten die wat ons betreft vaker toegepast zouden mogen worden.

Op zoek naar nog meer moois hebben wij begin 2013 besloten de het land van de buren te kopen en hiervan 4000 vierkante meter in te richten als voorbeeldtuin.

Grassenerf in het kort

 

Twintig jaar lang al zijn wij professioneel bezig om een sterk en speels assortiment bamboe, siergrassen en vaste planten te selecteren, geschikt voor het klimaat in Nederland. Naast de reeds bestaande groothandel is er vanaf maart 2007 een nieuwe vestiging geopend: Grassenerf, waar iedereen welkom is. Wij werken zoveel mogelijk ecologisch. Grassenerf blijft zoeken naar meerwaarden in het assortiment.

September 2014 hebben wij de eerste borders aangeplant rondom een grote cirkelvormige vijver. De Grote Zilverreiger komt hier graag zijn visje eten.

 

Planten in grote potten zorgden ervoor dat vanaf voorjaar 2015 er al sprake was van volwassen borders. Of het aangeplante sortiment ook in de toekomst aan onze wensen voldoet moeten we afwachten. Ongetwijfeld zullen er soorten bij zijn die toch tegenvallen. Vorst ,wind, de grondsoort, uitzaaien, je komt altijd voor verassingen te staan. Tot nu zijn wij erg tevreden!

 

 

Over het algemeen is er gekozen voor een assortiment dat aantrekkelijk is voor bijen en vlinders. Deze kunnen dan ook heel goed de weg vinden naar Grassenerf.

 

Er zijn ook twee bamboe eilanden gegraven waar de woekerende bamboes hun gang kunnen gaan. Dit is de enige veilige oplossing volgens ons. Zelf gaan wij voor de niet woekerende Fargesia.
.
Ook een strakke voorbeeldtuin hebben wij aangelegd omlijst door strak geknipte Fargesia haagjes.

En tot slot is een border aangeplant met zichzelf uitzaaiende soorten.
‘Struggle for life’, wie het sterkst is wint, voorlopig kijken we er alleen maar naar.

 

Het bezoeken van de voorbeeldtuinen is uiteraard gratis.
Laat je inspireren!