ASSORTIMENT SIERGRASSEN

Siergrassen soorten

Onze siergrassen van eigen kwekerij

Ons assortiment siergrassen van eigen kwekerij kun je hier bekijken op de foto's. Wij verkopen winterharde siergrassen. Er zijn grassen voor in de zon of schaduw. Er zijn ook wintergroene siergrassen, maar de meeste soorten snoei je eind februari af. Siergrassen voor in de tuin of in een bak of pot? Kijk hier eens rond of kom langs op onze kwekerij.

Arundo donax – Pijlriet

 

Imposant reuzengras met groot blauwgroen blad, hoogte ± 3 meter.
Bloeit niet in Nederland, voor een plek in de zon. De plant woekert niet maar geef haar wel de ruimte. Goed winterhard, in het voorjaar afsnoeien tot aan de grond.

Briza media ‘Limouzi’
Trilgras/ Bevertjes

 

Vanaf Mei bloeit dit ±50 cm. hoge siergras met platte aartjes, die tot ver in de herfst staan te trillen in de wind. Een goede winterharde bodembedekker. Afsnoeien begin Maart om de plant fris het voorjaar in te laten gaan.

Calamagrostis ac. ‘Waldenbuch’

 

Opvallende, imposante vorm van het struisriet met 150cm. lange aren uitstekend boven het ±
80cm. hoge gewas. Bloeitijd: Juni/juli, zon of halfschaduw.
Als solitair of grote groep.

Calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’ – Struisriet

 

Na de bloei in mei verkleuren de aren intens en blijven dit doen tot aan het volgend voorjaar. De plant blijft keurig overeind staan. Hoogte ± 1,25 meter, voor een vakbeplanting in de zon. Afsnoeien in het vroege voorjaar.

Calamagrostis acutiflora ‘Overdam’ – Bont Struisriet

 

Veelkleurig siergras, met name vroeg in het voorjaar wanneer de plant uitloopt met rose-wit-groene bladeren. De rose verkleuring verdwijnt in Juni, waarna de bloei volgt: Bruine aren van ± 1 meter hoog.
Goed winterhard, snoei de plant begin Maart af.

Calamagrostis brachytricha Diamantgras

Druppels water blijven als parels aan de aren hangen.
Bloeit vanaf Juli tot ver in de herfst, hoogte ± 75 cm.
Na een mooi wintersilhouet vroeg in het voorjaar afknippen, al snel verschijnt het frisse jonge blad weer. Toepassen als solitair of grote groep. Kan zich behoorlijk uitzaaien

Calamagrostis sp. ‘Korea’

Variant van het Diamantgras met brede grote pluimen die bloeit vanaf september tot ver in november.
Hoogte gewas ± 60 cm. en de bloeiwijze tot 1,5 meter.
Zeer winterhard, voor een plek in de zon of lichte schaduw.

Calamagrostis splendens

 

Wat minder bekende, elegante vorm van het struisriet. Zilverkleurige aren boven heldergroen blad, ±150 cm. hoog.
Bloeit in juni/juli, stijlvolle solitair maar ook mooi als groep.

Carex sp. ‘Kyoto’

 

Groenblijvend siergras van 40 cm. hoog, goed winterhard. Bloeit groen/bruin/wit in maart/april. Mooi in groepen.

Carex lenta ‘Osaka’

 

Groenblijvend winterhard siergras van 40 cm. hoog, bloeit van nov. tot en met maart, bloei is niet spectaculair.

Chasmanthium latifolium
Plataargras

 

Siergras met al vroeg in het voorjaar mooi groen glimmend blad, waarna in Juli de bloei volgt van bronsbruine trossen platte aren. Hoogte ±60 cm. Op de foto het herfstbeeld van de plant. Voor een plek in de halfschaduw, goed winterhard.

Chionochloa rubra

 

Een fontein van weelderig bruingroen blad en een luchtige bloeiwijze vanaf Juli vertoont dit uit Nieuw-Zeeland afkomstige , bladhoudende siergras. Heel verfijnd , ook mooi om in groepen aan te planten , eventueel met hoogteverschil. Bij ons goed winterhard.

Eragrostis spectabilis
Liefdesgras

 

Een bodembedekker van ± 30 cm. hoog. Bloeit rijk in de herfst, maar soms moet je na aanplant een beetje geduld hebben. Bij ochtenddauw vormt de plant een glinsterend tapijt.
Mooie rode herfstkleur, voor een groepsbeplanting in de volle zon, goed winterhard. Snoei de planten vroeg in het voorjaar af.

Festuca mairei
Zwenkgras

 

Sterk siergras met stug grijsgroen blad, hoogte ±70 cm.
Bloeit in juni/juli met dunne lange aren die boven het blad uitsteken.
Dit siergras is wintergroen, snoeien mag in het vroege voorjaar maar is niet noodzakelijk.

Hakonechloa macra

 

Bodembedekkend siergras met een prachtige lichtinval, waarvan ook de herfstverkleuring interessant is. Hetzelfde geldt voor het wintersilhouet. Zeer winterhard, hoogte ±40 cm. Geschikt voor een vakbeplanting in de zon of lichte schaduw. Snoei de planten vroeg in het voorjaar af.

Hakonechloa macra ‘Albostriata’

 

Een subtiel bonte vorm van de soort.
Voor eigenschappen zie Hakonechloa macra.

Imperata cylindrica ‘Red Baron’
Japans Bloedgras

 

Redelijk winterhard siergras met groen-rode bladeren die in de loop van het jaar steeds roder worden.[ Deze foto is in Mei genomen ]
Hoogte ± 40 cm. De plant breidt zich elk jaar wat uit met dunne wortelstokken en bloeit hier niet. Geschikt voor aanplant in een groep in de zon of halfschaduw. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Luzula nivea ‘Schneehaeschen’ Sneeuwwitte Veldbies

 

Vanuit het frisgroene blad ontspruiten in April-Mei de helderwitte bloeiaren van ±75 cm. hoog. Zorg voor een vochtige standplaats in de zon of lichte schaduw. Goed winterhard.

Miscanthus floridulus
Chinees Reuzenriet

 

De hoogste van allemaal, ± 3 meter en laat in de herfst de bloeistengels hier nog boven uitstekend. Prachtig “stijf” wintersilhouet. Zeer winterhard, snoei terug in het vroege voorjaar. Voor wie de ruimte heeft.

Miscanthus floridulus ‘Jubilaris’ Chinees Reuzenriet

 

Mooie hoge vorm [tot 3 meter] met subtiele roomgele strepen op het brede, lange blad. Blijft goed rechtop staan in de winter. Zeer winterhard, snoei terug in het voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Adagio’

 

Deze vorm van het Chinees Prachtriet blijft compact en laag: ± 80 cm. Rijke bloei vanaf Augustus, goed winterhard. Voor een grote groep in de zon. Afsnoeien in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Afrika’

 

Dit sierriet onderscheidt zich in de herfst door zijn intense roodverkleuring. Stijf opgaand, tot 1,25 meter hoog, bloeit vanaf Augustus. Voor een groepsbeplanting in de volle zon. Goed winterhard, snoei terug in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Cabaret’

 

Een hoge vorm [ ± 2 meter] van het Chinees Prachtriet met witte strepen in het brede blad. Bij ons goed winterhard, bloei nog niet waargenomen.
Mooi als solitair of imposante groep. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Ferner Osten’

 

Zeer rijke helderrode bloeiwijze met in de herfst een felrode bladverkleuring.
Absoluut voor een plek in de zon,
tot 1,25 meter hoog.
Goed winterhard, snoei terug in het voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Flammenmeer’

 

Dit siergras heeft vooral sierwaarde door het mooi lichtrood getinte blad, dat in de loop van de herfst alleen maar roder wordt. Hoogte ± 125 cm. Goed winterhard, afsnoeien in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Gewitterwolke’

 

Volgens ons het mooiste sierriet. Omdat het grote blad een subtiele witte nerf heeft is dit siergras al vroeg in het jaar mooi. En dan die donderwolk van prachtig gekleurde pluimen , waarna het wintersilhouet het jaar besluit. Tot 2 meter hoog. Zeer winterhard, snoei terug in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Ghana’

 

Ranke groeiwijze, hoogte ± 1.50 meter.
Mooi gekleurd blad, dat naarmate de herfst vordert naar rood verkleurd.
Goed winterhard, geschikt voor aanplant in een grote groep. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’
Prachtriet

 

Dit siergras met smal blad en een witte nerf vormt imposante, tot 1,75 hoge bossen.
De soms voorkomende bloei, na een warme zomer, verhoogt de sierwaarde volgens ons niet. Zonnige standplaats!
Goed winterhard, mooi wintersilhouet, tot ±15 cm. afsnoeien in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Herbstfeuer’

 

Opvallend spiraalvormige bloeiwijze vanaf September, ± 1,50 meter hoog. Voor een plek in de zon, goed winterhard. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis
‘Kleine Fontaene’

 

Bloeit al vanaf Juni, hoogte ± 1,25 meter. Houdt zoals alle Chinese Prachtrietsoorten van een zonnige standplaats, anders valt de plant om. Zeer winterhard, snoei terug in het vroege voorjaar. Als solitair of groepsbeplanting.

Miscanthus sinensis ‘Malepartus’

 

Sterk opgaande vorm van het Chinees Prachtriet, hoogte ± 2 meter. Mooi breed blad met een witte nerf, grote koperkleurige pluimen vanaf Augustus en een statig wintersilhouet. Zeer winterhard, terugsnoeien in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis
‘Malepartus Little’

 

Mooie compacte groeiwijze, geschikt voor de kleinere tuin. Hoogte ± 1 meter, bloeit vanaf Augustus en is goed winterhard. Terugsnoeien in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Morning Light’

 

Compact, fijnbladig met een subtiele witte streep. Bloeit sporadisch. Hoogte ± 125 cm. Voor een plek in de zon. Goed winterhard, snoei terug in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis
‘Kleine Silberspinne’

 

Compacte opgaande vorm van het Chinees Sierriet, hoogte ± 150 cm. Bloeit vanaf Augustus, mooi wintersilhouet. Zonnige standplaats. Afsnoeien in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis
‘Kleine Silberspinne’

 

Eind September nog steeds een statige verschijning. Voor info zie vorige foto.

Miscanthus sin. ‘Professor
Richard Hansen’

 

Tot 2,5 meter hoge variant met de bloemstengels ver uitstekend boven het gewas.
Voor een krachtig accent in de border, op de foto overigens al in herfsttooi.
Zeer winterhard.

Miscanthus sinensis ‘Red Chief’

 

Tot 1 meter hoge vorm van het prachtriet met rode aren vanaf augustus. Geschikt voor de kleinere tuin. Voor een zonnige standplaats. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Samurai’

 

Een cultivar van het Chinees Sierriet met gedeeltelijk paars-rood blad, welke kleur naarmate de herfst vordert alleen maar intenser wordt. Hoogte ± 125 cm. Bloeit vanaf Augustus. Voor een groepsbeplanting in de zon. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Yaku Jima’

 

Deze vorm van het Prachtriet heeft een min of meer bolvormige groeiwijze en wordt maximaal 1 meter hoog. Rijke bloei vanaf Augustus en een fantastisch wintersilhouet. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Miscanthus sinensis ‘Zwergelefant’

 

Deze vorm van het Chinees Sierriet onderscheidt zich door haar aparte bloeiwijze,Ook het blad met witte nerven heeft sierwaarde. Bloeit vanaf Juli en bereikt een hoogte van ± 150 cm. Voor een plek in de zon. Goed winterhard, mooi wintersilhouet. Terugsnoeien in het vroege voorjaar.

Miscanthus x ‘Memory’

 

Nieuw in 2016.
Een ± 2 meter hoog siergras met breed afhangend blad en enorm grote pluimen.
Een aanwinst waar je wel ruimte voor moet hebben want hij kan behoorlijk breed worden.
Snoei terug in maart op ±15 cm

Molinia caerulea ‘Moorhexe’
Pijpestrooitje

 

Strak opgaand, niet hoger dan ± 1 meter. Voor het verticale accent in de border. Bloeit vanaf Juli, mooie herfstverkleuring. Zeer winterhard, snoei terug in het vroege voorjaar.

Muhlenbergia wrigtii ‘Elegant’

 

Recente aanwinst binnen het sortiment strak opgaande siergrassen.
Blauwachtig, half wintergroen blad en strakke witte bloeiaren vanaf sept tot eind november.
Als solitair of in grote groepen. Karakteristieke textuurplant, hoogte ±1 meter, goed winterhard, snoei af tot ±15 cm in maart.

Oplismenus undilatifolius

 

Goede frisgroene, snelgroeiende bodembedekker voor een standplaats in de zon of halfschaduw. Hoogte ±25 cm. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Panicum virgatum ‘Blue Tower’

 

Een tot 2 meter hoge cultivar met een losse groeiwijze en staalblauw blad. Voor een plek in de zon.
De plant doet enigszins aan ons inheems riet denken maar woekert niet, mooi voor een natuurlijk ogende groepsbeplanting. Fantastisch wintersilhouet. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Panicum virgatum ‘Heavy Metal’ Draadgierst

 

Zeer strak opgaand siergras van ±1,25 meter hoog. Blauwgrijs blad met naar paars neigende stengels. Bloeit vanaf Augustus, mooi als vakbeplanting in de volle zon, zeer winterhard.
Snoei af in het vroege voorjaar.

Panicum virgatum ‘Northwind’
Draadgierst

 

Deze sterke cultivar is nog niet zo lang geleden in Nederland als nieuwigheid geintroduceerd. Het hele jaar door blijft hij strak overeind staan, ook als wintersilhouet. Zuilvormig, tot 1,50 meter hoog. Voor een plek in de zon of lichte schaduw. Geschikt als solitair of imposante groep. Zeer winterhard, snoei af in het vroege voorjaar.

Panicum virgatum ‘Rehbraun’ Draadgierst

 

Het blad vertoont een bruinrode verkleuring die naarmate de herfst vordert intenser wordt, hoogte ± 1 meter, voor een grote groep in de zon. Bloeit vanaf Juli. Prima winterhard, snoei terug in het vroege voorjaar.

Panicum virgatum ‘Rotstrahlbusch’ Draadgierst

 

Mooi roodkleurend siergras van ± 1 meter hoog, voor een groepsbeplanting in de zon. Bloeit vanaf Juli met rode aren. Zeer winterhard, snoei terug in het vroege voorjaar.

Panicum virgatum ‘Thundercloud’ Draadgierst

 

Dit zeer winterharde siergras kan een lengte van 250 cm. bereiken.
Wat losse groeiwijze maar mits op een zonnige standplaats aangeplant blijft ze prachtig overeind staan.
Bloeit vanaf september, mooi wintersilhouet.

Panicum virgatum ‘Thundercloud’, siergrassen particuliere verkoop

Pennisetum alopecuroides ‘Burgundy Bunny’

 

Nieuw in 2016.
Deze lampenpoetser valt al vroeg in het jaar op door zijn gedeeltelijk rood getinte blad.
Hoogte ± 30 cm., bloeit in de nazomer en herfst. Zonnige standplaats graag.
Snoei terug in het vroege voorjaar op ± 5 cm.

Pennisetum alopecuroides ‘Cassian’
Lampenpoetsersgras

 

Compact en rijkbloeiend met dikke wollige aren vanaf Augustus. Houdt van een zonnige standplaats en is goed winterhard. Hoogte ± 60 cm. Afsnoeien in het vroege voorjaar.

Pennisetum alopecuroides ‘Dark Beauty’

Een recent gevonden nieuwe cultivar van het Lampenpoetsersgras met een rijke bloei van bijna zwarte aren vanaf Augustus. Hoogte ±80 cm. Goed winterhard, afsnoeien in het vroege voorjaar.

Pennisetum alopecuroides ‘Gelbstiel’ – Lampenpoetser

 

Ook voor wie niet van geel houdt is dit een toevoeging binnen het sortiment.
De subtiel gele bloemstelen verlevendigen het uiterlijk van dit gras, hoogte ±50cm.
Rijke bloei vanaf augustus tot en met oktober.
Mooi wintersilhouet. Snoei na de winter terug.

Pennisetum alopecuroides ‘Herbstzauber’
Lampenpoetsersgras

 

Rijke bloeiwijze van gote wollige pluimen, die naar rose-paars verkleuren. Hoogte ± 80 cm. Mooi wintersilhouet, goed winterhard. Geschikt als solitair of vakbeplanting op een zonnige standplaats. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Pennisetum alopecuroides ‘Japonicum’

 

Bij dit Lampenpoetsersgras eindigt de aar in een witte pluis. Hoogte ± 1 meter, bloeit vanaf Augustus, voor een plek in de zon. Mooi als solitair of grote groep. Goed winterhard, snoei terug in het vroege voorjaar.

Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’

 

Een dwergvorm van het Lampenpoetsersgras, tot ± 25 cm. hoog. Voor een zonnige standplaats, bloeit vanaf Juli, goed winterhard. Terugsnoeien in het vroege voorjaar.

Pennisetum alopecuroides ‘Moudry’

 

Rijkbloeiende variant van het Lampenpoetsersgras, hoogte ± 1 meter.
Voor een plek in de zon, goed winterhard. Bloeit in september/oktober.

Pennisetum alopecuroides ‘Red Head’

Een lampenpoetsersgras met prachtige rozerode aren en een wat ongedwongen groeiwijze. Tot 1 meter hoog, voor een zonnige standplaats. Bloeit vanaf augustus. Snoei terug in maart op ±10 cm.

Pennisetum alopecuroides ‘Viridescens’
Lampenpoetsersgras

 

Min of meer afhangende bloeiwijze met grote, donkere aren vanaf Augustus tot diep in de herfst. Hoogte ± 80 cm. Zonnige standplaats, goed winterhard. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Pennisetum alopecuroides ‘Magic’

 

Deze wat losser groeiende vorm van het lampenpoetsersgras is getooid met helderwitte pluimen aan de
top van de aar. Hoogte ± 1 meter, voor een standplaats in de zon, bloeit vanaf augustus.
Snoei terug in het vroege voorjaar op ± 10 cm.

Pennisetum al. ‘Little Honey’

 

Opmerkelijke witte uiteinden aan het blad, zonder daarbij ‘vloekend’ bont te zijn. Hoogte ± 30 cm.Voor een plek in de zon. Bloeit in sept./okt. met korte stevige aartjes.

Pennisetum massaicum
‘Red Bunny Tails’ [Voorgrond]

 

Speels, rijk-en vroegbloeiend vanaf het begin van de zomer. Hoogte ± 75 cm. Zaait zich soms licht uit, wellicht beter om bij strenge vorst af te dekken, verdroeg evenwel bij ons 12 graden vorst. Voor een vakbeplanting in de zon. Snoei terug in het vroege voorjaar.

Pennisetum orientale ‘Robustus’

Bloeit al in Juli en lang door tot in de herfst. Hoogte ±50 cm.
Over de vorstgevoeligheid bestaan twijfels, zet haar in ieder geval op een droge standplaats en dek bij vorst af. Snoei in Maart.

Poa cita

 

Interessant zilvergroen polvormig siergras uit Nieuw Zeeland, hoogte 50 cm. Groenblijvend. Snoei alleen als je dat nodig vindt.

Poa labillardieri – Beemdgras

 

Gemakkelijk, bladhoudend siergras van ± 1 meter hoog dat zowel in de zon als op schaduwrijke plekken gedijdt. Vormt grote bossen van blauwgroen blad. Bloeit vanaf Juni, snoeien in het vroege voorjaar mag, maar hoeft niet.

Saccharum ravennae – Ravennagras

 

Imposant, statig en tot 4 meter hoog wordt deze verwant van het suikerriet. Heeft veel warmte nodig om in bloei te komen, geef hem een zonnige beschutte plek en dek de plant bij matige vorst af. Mooie rode herfstverkleuring. Snoei af in het vroege voorjaar.

Schizachyrium scop. ‘Blue Heaven’

 

Laten we niet in superlatieven vervallen, maar dit siergras is in sept./okt. een paars/blauwe aandachttrekker van jewelste.
Hoogte + 100 cm.
Voor een plek in de zon, snoei terug in het vroege voorjaar. Zeer winterhard.

Schizachyrium scoparium
Klein Prairiegras

 

Transparante bloeiwijze hoog boven het blad uitstekend, hoogte ± 1,25 meter. Bloeit vanaf juli tot diep in de herfst, het blad wordt alsmaar roder. Geschikt voor een vakbeplanting in de zon, mooi te combineren met andere siergrassen. Goed winterhard, terugsnoeien in het vroege voorjaar.

Schizachyrium scoparium ‘The Blues’

 

Van groen naar paars naar lichtrood verkleurend siergras van ± 60 cm. hoog. Vanaf de bloei in Augustus gaat de plant licht doorhangen, geschikt als randbeplanting of aanplant op een talud.
Goed winterhard,voor een droge standplaatsin de zon. Terugsnoeien in Maart.

Schoenus pauciflorus

 

Zelden aangeboden bladhoudende plant voor liefhebbers, recent op de kwekerij geintroduceerd. Hoogte ± 50 cm. De bloei is onbeduidend, de kleur van het blad uitzonderlijk. Snoeien hoeft niet, redelijk tot goed winterhard.

Scirpoides holoschoenus
Kogelbies

 

Wat wilde, 1.5 meter hoge zeldzame inheemse grassoort met een kruipende wortelstok. Bloeit van juni t/m september en is bladhoudend, ook de kogelvormige bloeiwijze blijft lang
decoratief. Voor een vochtige tot natte standplaats in de zon. Vermoedelijk heeft deze soort een sterke uitbreidingsdrang.

Sesleria argentea

 

Bladhoudend siergrasje dat in de zomer bloeit, hoogte ± 25cm.
Voor een plek in de zon. Goed winterhard.

Setaria palmifolia
Palmgras

 

In zon of halfschaduw vormt dit siergras grote horsten van weelderig groen blad met een tropische uitstraling. De stengels zijn gekookt eetbaar, het zaad kan rijst vervangen.
Hoogte 80 cm., bij strenge vorst afdekken. Niet wintergroen.

Setaria palmifolia Palmgras verkoop siergras

Sesleria autumnalis

 

Goede winterharde bodembedekker voor in de halfschaduw van ± 25 cm. hoog. Bloeitijd: Augustus/September. Snoeien mag in het voorjaar maar is niet beslist noodzakelijk. Wintergroen.

Sorghastrum nutans ‘Sioux Blue’
Goudbaardgras

 

Vanuit de blauwgroene horst bladeren verrijzen in September de ranke aren getooid met koperkleurige pluimen en goudgele meeldraden. Hoogte ±1,50 meter, goed winterhard, voor een plek in de zon. Afsnoeien in het vroege voorjaar.

Spodiopogon sibiricus

 

Het blad van dit siergras heeft wel wat van bamboe weg. Bossige groeiwijze en ± 125 cm. hoog. Bloeit vanaf Juli, geschikt voor een karakteristieke vakbeplanting in de zon. Goed winterhard, snoei terug in het vroege voorjaar.

Spodiopogon sibiricus verkoop vaste planten siergrassen bamboe

Sporobolus heterolepis

 

Voor een luchtig accent in de border. Hoogte: ±75 cm. Bij warm weer verspreidt de plant een opvallende zoete geur. Liefst voor een wat grotere groep want de plant kan zich licht uitzaaien. Goed winterhard, voor een plek in de zon. Snoei af in het vroege voorjaar.

Stipa calamagrostis

 

Mooi overhangend siergrasje van ± 50 cm. hoog.
Bloeit vanaf Juli, voor een plek in de zon of lichte schaduw. De aren blijven lang mooi.
Ook geschikt als beplanting van een talud. Snoei eventueel terug in het vroege voorjaar.

Stipa gigantea – Reuzenvedergras

Eind Mei licht dit 150 cm. hoge , imposante siergras de nog prille grassenborder op. Stipa gigantea houdt van een zonnige standplaats en een niet te natte bodem. Het is aan te bevelen bij strenge vorst af te dekken , hoewel er bij ons nog nooit vorstschade is geweest. Als de avondzon de aren goud kleuren weet je wat je al die jaren gemist hebt. Pure mystiek. Snoei eventueel het dorre blad weg in het vroege voorjaar.Maar knip nooit helemaal af!

Stipa gigantea ‘Gold Fontaene’ Reuzenvedergras

 

Deze cultivar onderscheidt zich van de soort door nog meer transparantie en de omhoog gerichte bloeiwijze.
Eind Mei licht dit tot 175 cm. hoge , imposante siergras de nog prille grassenborder op. Stipa gigantea houdt van een zonnige standplaats en een niet te natte bodem. Het is aan te bevelen bij strenge vorst af te dekken , hoewel er bij ons nog nooit vorstschade is geweest. Als de avondzon de aren goud kleuren weet je wat je al die jaren gemist hebt. Pure mystiek. Snoei eventueel het dorre blad weg in het vroege voorjaar, maar knip nooit helemaal kort, snoei in de vorm van ‘een grote halve strandbal.’

Stipa gigantea ‘Goldilocks’

 

De laagste vorm van het reuzenvedergras ± 100cm. hoog.
Eind Mei licht dit imposante siergras de nog prille grassenborder op. Stipa gigantea houdt van een zonnige standplaats en een niet te natte bodem. Het is aan te bevelen bij strenge vorst af te dekken , hoewel er bij ons nog nooit vorstschade is geweest. Als de avondzon de aren goud kleuren weet je wat je al die jaren gemist hebt. Pure mystiek. Verwijder eventueel het dorre blad in het vroege voorjaar maar knip nooit helemaal af.

Stipa ichu
Peruviaans Vedergras

 

Fijnzinnig siergras dat al vroeg in het jaar lichtgroen blad vormt . Vanaf juli verschijnen de zilverkleurige aren die in de loop van het seizoen naar wit verkleuren en elk zuchtje wind vangen. Hoogte ±60 cm. Zaait zich hier niet uit zoals de verwante Stipa tenuifolia .
Redelijk winterhard.

Stipa ichu – Peruviaans Vedergras. verkoop siergrassen

Themeda japonica

 

Een plant voor verzamelaars. De aren ,die in Juli verschijnen, hebben een aparte speelse vorm en blijven tot lang in de herfst karakteristiek. Hoogte ± 125cm. Goed winterhard, voor een plek in de zon. Afsnoeien in het vroege voorjaar.

Triarrhena lutarioriparia
Chinees reuzenriet

 

De reus onder de reuzen want in de vollegrond kan dit winterharde siergras een hoogte bereiken van 7 meter in 1 jaar tijd. In de loop van het seizoen kleuren de stengels alsmaar paarser.
Transparante groeiwijze, blijft keurig overeind staan. Zet hem in een grote pot of gebruik rhizoombegrenzer, want hij kan behoorlijk woekeren.

Triarrhena lutarioriparia – Chinees reuzenriet. hoog siergras. verkoop siergrassen